hírlevél szoftver

A hírlevél mára már olyan olcsó és közkedvelt direkt marketing eszköz lett, melynek használata során tömeges ügyfélkör érhető el. A honlapokon keresztül hírlevélre feliratkozóknak számtalan módon küldhető hírlevél, azonban nem mindegy hogy milyen módon, milyen szoftverek segítségével.

Az interneten számos ingyenes e-mail tárhely elérhető, mint a Gmail, a Yahoo, ezek a rendszerek is alkalmasak hírlevél küldésére, de nem olyan professzionálisan, mint ahogy egy hírlevél szoftverrel.

A hírlevél szoftverek előnye, hogy speciálisan hírlevél küldésre lettek kifejlesztve, azaz tömegesen lehet velük leveleket küldeni, de ezen kívül tartalmaznak olyan funkciókat is, amelyeket egy sima e-mail szoftver nem.

A hírlevél szoftverek többségével létrehozható személyre szabott elektronikus hírlevelek, tehát perszonalizálhatók, közvetlenül megszólítható a címzett, még tömeges címlista esetén is.

A hírlevél szoftvereknek köszönhetően jól mérhetőek az adott hírlevél kampány hatékonysága. Naprakész információk kaphatók arról, hogy hányan nyitották meg a levelet, hányan kattintottak tovább a levélben szereplő link alapján, hány levél pattant vissza, azaz jutott célba, stb.

További nagy előnye a hírlevél szoftvereknek, hogy rendelkeznek ún. autoresponder funkcióval, mely nagyban megkönnyíti a hírlevél küldést. Az autoresponderek a beérkező igényekre azonnali választ küldenek, de időzített levélküldésre is felhasználható, azaz akkor küldhető vele hírlevél, amikor a feladó nincs is a gép előtt.

A hagyományos e-mail szoftverekkel is lehet nagy mennyiségű hírlevelet küldeni, ebben az esetben azonban a címzettek között minden címzett neve látható lesz, ami egyrészről nem profi megoldás, másrészről az ilyen levelek a túl sokk címzett miatt gyakran spamnek minősülnek.

Ezzel szemben egy profi hírlevél szoftverek alkalmazása során hatalmas e-mail és feliratkozói listákat is létrehozhatunk.

A hírlevél küldő szoftverek segítségével nem csak HTML formátumú és TEXT formátumú hírleveleket, hanem az ún. multipart formátumú, azaz HTML és TEXT formátumú levelek is küldhetők.