autoresponder

Olyan hatékony eszköz, melyet leginkább hírlevél küldő szoftverek segítségével alkalmazható, használata során automatizálható a hírlevél küldés.

Egy kisebb adatbázissal, kezdő hírlevél küldőként még nem okoz gondot kiküldeni 20-30 e-mailt, azonban amikor ez a szám már megsokszorozódik, a hírlevél küldés már nem is olyan egyszerű. Főleg akkor nem, amikor sorozatos e-mail marketing kampányt folytatnánk.

Az autorespondrek hatékonysága abban rejlik, hogy úgy működnek, mint egy robotpilóta. Előre beállított idő után automatikusan küld válaszleveleket a feliratkozók számára. Nem csak egy levelet, hanem egy sorozatot, oktató anyag is küldhető vele, melyet csak egyszer kell megírni, így idő és energia spórolható meg. Beállítható, hogy a feliratkozás után hány órával, nappal, héttel, hónappal később küldje ki a válaszlevelet.

Az autoresponderek csoportosíthatók a feliratkozók egyedi mezői alapján, pl.: város, nem, munkahely, lakcím, stb.

Részletes statisztikák készíthetők a kiküldött autoresponderekről, amelyek tartalmazzák pl. a leiratkozók, megnyitások, visszapattanások, átkattintások, továbbítások, stb. statisztikai adatait.